izraz se ujema     Napredno iskanje
 | Poglej v košarico (Število izdelkov: 0)
Domov  Vprašanja in odgovori

POGOSTA VPRAŠANJA

  Splošna vprašanja

  1. Kaj je e-knjiga?
  2. Kaj lahko počnem z e-knjigo?
  3. Kako lahko uporabljam možnost iskanja?
  4. Kako lahko v knjigi označim stran s kazalko?
  5. Kako lahko dodajam svoje opombe med branjem e-knjige?
  6. Katere načine plačila podpira spletna trgovina www.e-emka.si?
  7. Kako lahko berem svoje e-knjige na spletu?
  8. Ali lahko takoj začnem z branjem e-knjig in kako?
  9. Zakaj se ne morem prijaviti v aplikacijo eknjige emka?
  10. Kaj je iPublishCentral bralnik?
  11. Na katerih napravah lahko berem eknjige?
  12. Kako prenesem knjigo na e-ink bralnik?

  Test

Splošna vprašanja

 1. Kaj je e-knjiga?
 2. E-knjiga (kratica za elektronsko knjigo) je elektronsko besedilo, ki je sestavljeno enako kot pri običajni tiskani knjigi. Naše e-knjige so elektronske različice tiskanih knjig, ki  jih lahko berete na osebnem računalniku ali na drugih napravah z sistemom Apple iOS (iPad in iPhone) ali Android.. 
 3. Kaj lahko počnem z e-knjigo?
 4. Poleg branja, povečevanja in pomanjševanja besedila, lahko preiščete e-knjige po celotnem besedilu, ga označujete in zapisujete opombe. Iščete lahko po besedah v posamezni knjigi ali po celotni zbirki knjig.
 5. Kako lahko uporabljam možnost iskanja?
 6. V polje za iskanje vnesite besedo ali stavek, katerega iščete, nato kliknite  na "Najdi" za preiskovanje e-knjižne vsebine. Vaši rezultati iskanja se bodo prikazali v osrednjem delu zaslona, v levem stolpcu pa se bodo prikazale dodatne možnosti filtriranja po avtorju, žanru, naslovu itd.    
 7. Kako lahko v knjigi označim stran s kazalko?
 8. V zgornjem delu zaslona se nahaja opcija "Kazalka". S klikom na to ikono boste označili trenutno stran s kazalko. Strani, ki ste jih označili, si lahko ogledate v "Kazalke po naslovih" na strani "Nadzorna plošča". 
 9. Kako lahko dodajam svoje opombe med branjem e-knjige?
 10. Kliknite z desnim  gumbom na vsebino, pri kateri želite dodati opombo in izberite "Dodaj zapisek" iz seznama možnosti. Vse vaše opombe si lahko ogledate v "Zapiski po naslovih" na strani "Nadzorna plošča"
 11. Katere načine plačila podpira spletna trgovina www.e-emka.si?
 12. V spletni trgovini www.e-emka.si lahko opravite nakup z naslednjimi kreditnimi karticami:

  1. Visa
  2. MasterCard
  3. American Express
  4. Discover

 13. Kako lahko berem svoje e-knjige na spletu?
 14. Preprosto obiščite spletno stran www.e-emka.si z vašim brskalnikom, se prijavite, kliknite na "Knjižna polica", izberite knjige ki jih želite brati in kliknite na ikono za branje knjige.
 15. Ali lahko takoj začnem z branjem e-knjig in kako?
 16. Da! MKZjeve e-knjige so na voljo takoj po opravljenem nakupu; brez čakanja na dostavo in drugih zamud.

  Po uspešno opravljenem nakupu lahko knjigo berete na vaših tablicah s pomočjo aplikacije eknjige emka. Aplikacijo si lahko prenesete na vašo tablico ali telefon preko Google Play (za Android) ali iTunes (za iOS) odvisno katero napravo uporabljate.

  Ko je enkrat aplikacija uspešno naložena na vašo tablico se je potrebno prijaviti v aplikacijo z uporabniškim imenom in geslom*.  Po prijavi se vam bodo knjige prikazale v  oddelku "Moja knjižna polica" in bodo označene, da jih je potrebno prenesti na vašo tablico. To storite tako, da pritisnete na želeno oziroma kupljeno knjigo, da se le - ta prenese na tablico ali telefon.   *Za dostop do spletne aplikacije eknjige emka.si je potrebna ponovna registracija v spletni trgovini www.e-emka.si. Uporabniško ime in geslo s katerim ste registrirali na www.emka.si ne deluje v spletni trgovini www.e-emka.si.

  Ponovno se lahko registrirate na naslednji povezavi:
  http://www.e-emka.si/registerform

  Ponovno se lahko registrirate na naslednji povezavi:
  http://eknjige.emka.si/registerform - See more at: http://eknjige.emka.si/faqs#sthash.Qpxpu9Fp.dpuf
 17. Zakaj se ne morem prijaviti v aplikacijo eknjige emka?
 18. Za dostop do spletne aplikacije eknjige emka.si je potrebna ponovna registracija v spletni trgovini www.e-emka.si. Uporabniško ime in geslo s katerim ste registrirali na www.emka.si ne deluje v spletni trgovini www.e-emka.si.

  Ponovno se lahko registrirate na naslednji povezavi:
  http://www.e-emka.si/registerform
 19. Kaj je iPublishCentral bralnik?
 20. iOffline bralnik je računalniški program za Windows, ki vam omogoča branje vaših knjig brez internetne povezave. Deluje podobno kot branje v spletnem brskalniku. Opozarjamo vas, da iOffline bralnik ne deluje na tabličnih računalnikih brez Windowsa.

  Kadar uporabljate iOffline bralnik prvič morate vpisati:
     
  • Račun URL –www.e-emka.si
  • Uporabniško ime - vnesite ime vašega računa, ki ste ga ustvarili na www.e-emka.si
  • Geslo - vnesite vaše geslo, ki ste ga izbrali ob registraciji na www.e-emka.si  
  • iPublishCentral reader bo preveril podrobnosti vašega računa. Če so podatki vašega računa pravilni bo bralnik nadaljeval s prenosom datotek. Po končanem prenosu boste zagledali vse knjige, ki ste jih kupili preko spleta, skupaj s povezavo za prenos.
 21. Na katerih napravah lahko berem eknjige?
 22. Aplikacijo eknjige lahko uporabljate na vseh sodobnih dlančnikih, tablicah, pametnih telefonih in bralnikih. Na napravah, kjer je predhodno potrebna namestitev aplikacije, lahko izberete poljubno aplikacijo ali uporabljate privzeto aplikacijo Eknjige Emka. Za branje knjig na bralnikih oziroma e-ink napravah je potrebno ustvariti uporabniški račun na spletni strani Adobe Digital Editions (ADE). Več informacij o prenosu eknjig ter branju na e-ink napravah boste našli pod vprašanjem »Kako prenesem knjigo na e-ink bralnik?«

  Knjig ni mogoče brati na napravah Kindle, ker uporabljajo drugačen zapis.

  iPhone uporabniki:
  Aplikacija deluje na vseh iOS napravah z operacijskim sistemom iOS 4.3 ali navzgor. V kolikor imate na vaši napravi starejšo različico operacijskega sistema, aplikacija eknjige ne bo pravilno delovala.

  Podprte naprave: iPhone 3Gs in navzgor, iPod Touch, iPad 1 in navzgor.

  Android uporabniki:
  Aplikacija deluje na vseh Android napravah verzije 4.0. in navzgor.

 23. Kako prenesem knjigo na e-ink bralnik?
 24. Da bodo knjige delovale na e-ink napravah, je potrebno predhodno prenesti aplikacijo Adobe Digital Editions (ADE), ter ustvariti uporabniški račun na spletni strani Adobe Digital Edition. Z registracijo prejmete t.i. AdobeID s katerim se v vaši izbrani aplikaciji ali bralniku prijavite. AdobeID je potreben za sinhronizacijo vaše knjige in vaše naprave oziroma aplikacije.

  Več informacij o registraciji in prenosu aplikacije Adobe Digital Editions najdete tukaj.

  http://www.adobe.com/si/solutions/ebook/digital-editions.html

  Ko je aplikacija nameščena, se prijavite v spletno trgovino e-emka.si ter na knjižni polici kliknete povezavo »Prenos DRM« in povezava do knjige se bo prenesla. V kolikor imate privzete nastavitve v vašem brskalniku, vas bo le ta povprašal ali želite knjigo shraniti ali odpreti s programom Adobe Digital Editions. Izberite poljubno opcijo (priporočamo, da knjigo odprete s programom ADE) in knjiga se bo prenesla v aplikacijo. Nato knjigo lahko prenesete na želeno napravo.

  Ne pozabite avtorizirati naprave v Adobe Digital Editions. To storite tako, da napravo povežete z računalnikom in ADE bi moral napravo avtomatsko sinhronizirati. Če ste napravo avtorizirali z drugim elektronskim naslovom, eknjige ne bodo delovale na napravi.


  Eknjige bodo delovale na vseh aplikacijah, kjer podpirajo možnost prijave z AdobeID.


  Preverjene aplikacije na iOS ter Android napravah: Bluefire reader, Aldiko, Ebook Reader, UB Reader.

Test