izraz se ujema     Napredno iskanje
 | Poglej v košarico (Število izdelkov: 0)
Domov  O nas

Mladinska knjiga

Založba Mladinska knjiga je osrednja založba v Sloveniji, ki ima skoraj sedemdesetletno tradicijo izdajanja knjig, učbenikov in revij. V svoji dolgi zgodovini, od začetka do danes, je izdala impresivnih 100 milijonov knjig.

Knjižni program obsega najrazličnejše zvrsti: od leposlovja do zahtevnih priročnikov in enciklopedij. Že tradicionalno je usmerjena v izdajanje izvirnih otroških slikanic, ki jih bogatijo tudi ilustracije slovenskih avtorjev, ter izvirnega leposlovja za mladino in odrasle.

Že zelo zgodaj je začela izdajati dela iz domače in svetovne književnosti za odrasle. O tem pričajo najstarejše knjižne zbirke Kondor, Lirika, Nova slovenska knjiga, ki so še danes uspešne in priljubljene med bralci. Med največjimi uspešnicami po številu izdanih naslovov so poljudnoznanstvena dela domačih ustvarjalcev.

Z revijami Cicido, Ciciban, Cicizabavnik, Moj planet, Mali moj planet, Pil, Plus, Gea, revija Reader's Digest se uvršča tudi med pomembne revijalne založnike v Sloveniji.

Mladinska knjiga je ustanovila dve svoji nagradi: od leta 1949 podeljuje Levstikove nagrade za izvirno literaturo ter izvirne ilustracije za otroke in mladino, od leta 2012 pa nagrado modra ptica za najboljše še neobjavljeno slovensko knjižno delo.

Med posebnosti založbe Mladinska knjiga sodijo razvejane prodajne poti, ki jih je založba razvijala skozi zgodovino. Že leta 1974 je ustanovila prvi slovenski knjižni klub Svet knjige, ki je imel v svojih najboljših časih tudi do 180 tisoč članov. Kasneje se mu je pridružil Ciciklub, namenjen najmlajšim bralcem.

Leta 2004 je založba Mladinska knjiga sklenila pomembno poslovno partnerstvo z založniško hišo Reader's Digest in s tem nadgradila metode direktnega trženja.

Eno od področij delovanja je tudi logistika; njeno skladišče je med prvimi v Sloveniji tako po velikosti kot tudi opremljenosti.
Založba Mladinska knjiga danes zaposluje več kot 450 ljudi.

Emka.si

Največja slovenska spletna knjigarna. Na Emka.si lahko izbirate med več kot 1.000.000 slovenskih in angleških knjig.